Din pacate, piesele componente sunt impartite intre mai multe modele de telefoane mobile, lansate zilele acestea la MWC 2013, Barcelona. George Buhnici le-a pus cap la cap si ne arata cum s-ar descurca telefonul lui ideal.

Cel mai impresionant telefon de la Congresul Mobilitatii nu se lauda cu procesorul. Castiga batalia specificatiilor cu o carcasa de razboinic si un sunet perfect fara casca, fara difuzor, fara gauri. Vocea sau muzica sunt redate de un motor care vibreaza in spatele sticlei. Si cum sunetul este vibratie...

George Buhnici: "Mi-am pus o pereche de casti speciale pentru zonele zgomotoase. Nu mai aud nimic. Insa in momentul in care vorbesc la telefon cu cineva, ascult muzica sau cine mai stie ce, difuzorul va transmite vibratia prin casti, prin suportul castilor sau chiar prin craniu. Daca atingi undeva pe fata, pe cap, pe ceafa intr-un loc tare, vibratia se transmite pana in urechi. "

Ecranul este primul care sufera tortura cheilor din buzunar, a prafului sau cazaturilor. Corning, compania care produce ecrane rezistente la zgarieturi pentru majoritatea smartphone-urilor de pe piata se lauda cu Gorilla Glass 3, de-acum si mai rezistenta.

Ca sa ne demonstreze cat de buna e, i-au dat voie lui George Buhnici sa faca un test de rezistenta. Iar rezultatul .. a fost satisfacator.

In curand toate telefoanele ar putea fi rezistente, inclusiv la piscina cu ajutorul unei noi tehnologii. Orice smartphone poate fi acoperit cu un strat invizibil de nano-particule care resping orice lichid.

Ce facem insa cu loviturile si cazaturile? Ne ajuta un lichid SF. Daca o strangi in mana pare sa fie o plastilina, iar daca o intinzi pur si simplu curge. Este un lichid. Un polymer foarte destept care raspunde la socuri.

Din pacate, bateri, a fost si anul acesta uitata de progresul tehnologic. Inca mai speram la telefonul destept care nu cedeaza stors de energie dupa doar o zi de munca.