"O Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA, este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic", a spus diplomatul american, potrivit Mediafax.

In declaratia pe care a sustinut-o la sediul MAE, Nuland a vorbit si despre parteneriatul strategic romano-american, despre prezenta romaneasca in teatrele de operatiuni din Irak si Afganistan, dar si despre acordul de liber-schimb intre UE si SUA

•Statele Unite manifesta un interes profund in dezvoltarea continua a statului de drept, Justitiei, deschiderii economice, transparentei in Romania. Am discutat aceste aspecte astazi. Intotdeauna vom fi deschisi pentru interesul SUA in legatura cu reforma continua si traiectoria democratica a Romaniei si in interesele pe care le avem in a vedea statul de drept intarit, pentru ca o Romanie puternica, democrata si prospera este cel mai bun partener pentru SUA este cel mai bun aliat NATO si cel mai bun membru UE, in slujba responsabilitatii globale pe care o impartim si a parteneriatului nostru strategic."

SUA au un interes in ceea ce priveste statul de drept, transparenta Justitiei in Romania. (...) Vom fi intotdeauna deschisi. SUA vor fi intotdeauna interesate de reforma si continuarea traiectoriei Romaniei. Statul de drept in Romania trebuie intarit, fiindca el garanteaza o Romanie prospera

Victoria Nuland considera "ingrijoratoare" provocarile politice la adresa justitiei din Romania

Victoria Nuland, asistent al secretarului de Stat al SUA, a catalogat,sambata, drept "ingrijoratoare" provocarile politice la adresa independentei sistemului judiciar din Romania, indemnand toate partidele politice si cetatenii sa sustina independenta justitiei.

Intr-o declaratie facuta la sediul Ambasadei SUA din Bucuresti, Victoria Nuland a catalogat drept ingrijoratoare "atacurile" asupra independentei justitiei, precum si "provocarile" oricarui partid politic asupra sistemului judiciar.

Oficialul american a indemnat toti romanii sa sustina independenta sistemului judiciar de interferentele politice, subliniind ca o justitie independenta si o presa libera sunt "esentiale" pentru o democratie puternica.