"Am analizat toate aceste bugete si in final CSAT a avizat favorabil bugetele pe securitate nationala", a spus seful statului, la Palatul Cotroceni.

Presedintele a criticat, totodata, cresterea nejustitficata a cheltuielilor din bugetul pe anul in curs.

“Acest buget prevede o crestere foarte mare a cheltuielilor si, dupa parerea specialistilor si a mea, este un buget prea optimist, supraevaluat, fara sa existe explicatie pertinenta pentru aceasta crestere foarte mare, vorbim de crestere de 15 %. Chiar daca consideram ca economia Romaniei va creste, o crestere atat de mare este greu de realizat”, a precizat seful statului.

Sedinta CSAT  a fost condusa de presedintele Klaus Iohannis si a fost prima la care au participat membrii Consiliului din Guvernul Grindeanu.

Presedintele Klaus Iohannis a decis saptamana trecuta convocarea acestei sedinte a CSAT dupa ce proiectul de buget pentru institutiile din domeniul securitatii nationale, transmis de Guvern, a fost primit vineri dupa-amiaza la Secretariatul CSAT.

Guvernul se reunise vineri pentru discutarea proiectului de buget pentru anul 2017.

Administratia Prezidentiala a precizat vineri ca Executivul a decis, in acest an, sa actioneze fara sa se coordoneze cu CSAT, stabilind unilateral agenda de aprobare a proiectului de buget pe 2017 privind institutiile din domeniul securitatii nationale.