Dupa primirea votului de incredere al Parlamentului, membrii guvernului Mihai Tudose au mers la Palatul Cotroceni pentru ceremonia de depunere a juramantului in fata presedintelui Klaus Iohannis.

Un numar de opt parlamentari PSD nu au fost prezenti la votul privind investirea Guvernului Tudose, printre care si Victor Ponta si Liviu Plesoianu, care au anuntat ca nu vor sustine acest Executiv.

Tudose preia 17 dintre ministrii Guvernului Grindeanu

Cabinetul Tudose preia 17 dintre ministrii Guvernului Grindeanu, responsabili pentru mai mult de jumatate din nerealizarile guvernamentale si pentru mai mult de doua treimi din masurile indeplinite partial, conform Raportului Valcov, scrie News.ro.

Aceiasi ministri au mai mult de jumatate din cele 50 de realizari ale primelor sase luni de guvernare, in conditiile in care totalul masurilor care trebuiau implementate era de 393.

Premierul Mihai Tudose are zero realizari, 2 masuri indeplinite partial si 17 neindeplinite. Printre cei nominalizati pentru un nou mandat se regasesc ministri care au ca unic obiectiv atins tocmai infiintarea ministerului pe care il conduc (Ministerul Turismului si Ministerul pentru Romanii de Pretutindeni), in alte cazuri la nerealizari fiind trecute chiar legile care ar trebui sa asigure functionarea respectivului domeniu.

Noul Executiv preia si un ministru, pe cel al Tineretului si Sportului, care, potrivit evaluarii partidului, nu are realizari, nici macar partiale, ci doar 20 de obiective neatinse.

Ministerul cu cele mai multe masuri neimplementate, 29, este Ministerul Justitiei, care consemneaza o realizare, reinfiintarea Institutului Roman de Criminologie.

Printre cei care isi vor continua mandatul se numara si ministrul Energiei, Toma Petcu, acesta bifand "monitorizarea procedurii de negociere a contractelor". Prima pe lista masurilor partial indeplinite este insa "exploatarea rezervelor probabile si posibile prin investitii specifice".

Lia Olguta Vasilescu are cele mai multe realizari, cu 9 masuri indeplinite si alte 23 realizate partial.

Evaluarea facuta de PSD arata ca din cele 393 de masuri cuprinse in programul de guvernare, 50 (13%) au fost indeplinite integral, 107 (27%) au fost indeplinite partial, iar 236, reprezentand 60%, erau masuri neindeplinite. Dintre acestea, ministrii preluati si in noul cabinet au 27 de obiective atinse, 86 partial indeplinite si 143 neindeplinite.

Lista ministrilor propusi pentru Guvernul Tudose:

Vicepremier, Dezvoltare Regionala - Sevil Shhaideh
Fonduri Europene - Rovana Plumb
Mediu - Gratiela Gavrilescu
Economie - Mihai Fifor
Externe - Teodor Melescanu
Interne - Dan Carmen
Agricultura - Petre Daea
Aparare - Adrian Tutuianu
Educatie - Liviu Pop
Energie - Toma Petcu
Finante - Ionu Misa
Justitie - Tudorel Toader
Ape - Doina Pana
Munca - Olguta Vasilescu
Sanatate - Florian Bodog
Sport - Marius Dunca
Transporturi - Razvan Cuc
Mediul de afaceri - Ilan Laufer
Turism - Marius Dobre
Romanii de Pretutindeni - Andreea Pastarnac
Vicepremier fara portofoliu - Marcel Ciolacu