"Exista voci care spun ca de ce nu cerem noi schimbarea de urgenta a Guvernului. Ce dorim noi este o schimbare a puterii in Romania. Noi dorim sa preluam puterea, noi PNL. Nu mai exista doua partide, unul singur - PNL nou - care doreste sa preia puterea", a spus Iohannis, precizand ca acest lucru se va intampla in 2015 sau cel mai tarziu in 2016, cand vor fi alegeri parlamentare. 

"Nu dorim o cosmetizare a unui Guvern PSD, nu ne intereseaza cosmetizari de ochii lumii", a afirmat Iohannis, care a mentionat ca se vrea o "schimbare profunda".  "Asta am inteles de la cetatenii care au votat", a continuat Iohannis.

"Ceea ce urmarim noi este preluarea puterii prin schimbari in arhitectura puterii din Parlament. Nu presedintele stabileste cine are majoritatea in Parlament. Parlamentul are o configuratie, noi dorim sa o schimbam in sensul in care noi vom prelua puterea. Restul decurge foarte simplu, Guvernul se schimba prin motiune de cenzura", a mai spus Iohannis. 

El a tinut sa le transmita un mesaj tuturor celor care "au crezut ca le este mai bine in alt partid: sa fie sanatosi si sa ramana acolo". 

De asemenea, Iohannis a precizat ca PNL asteapta bugetul pe 2015 in Parlament.

"Sa vina Guvernul si sa ne arate de unde plateste pomenile electorale, ce taxe si impozite va creste si, in general, cum vede anul 2015", a declarat liderul PNL. 

La randul sau, co-presedintele PNL, Vasile Blaga, a afirmat ca nu vor fi primiti in partid traseisti. "Nu vom primi traseisti politici ca sa facem majoritati. In acest moment exista o larga majoritate in jurul PSD, declarata ca atare de UDMR, UNPR si asa mai departe, au tot ce au nevoie sa vina cu acest buget magnific prin care au promis de toate, ca le vor rezolva pe toate, fara sa mareasca taxele si impozitele", a precizat Blaga.

Citeste si:

Cine este Carmen Iohannis, noua Prima Doamna a Romaniei