Cea mai buna veste pentru mine, a replicat Victor Ponta.

"E cea mai buna veste pentru mine. Ca de aceea m-am dus, am dat declaratii, am facut expertiza, am cerut special disjungerea tocmai ca in cazul meu sa decida mai repede. Daca ma scoate de sub urmarire penala, daca ma trimite in judecata... Important e ca imi doresc cat mai repede sa se finalizeze, cat mai repede pentru ca, totusi, tot stau cu aia 51.000 de lei pe care de fapt i-am platit si tot aud cu penalul... Chiar ma bucur de ceea ce a zis procurorul sef si nu-mi doresc decat cat mai repede sa am o solutie. De aceea am si cerut disjungerea - ca sa nu se intarzie cazul meu care e cu 51.000 de lei repet pe care i-am platit (...) - de un dosar foarte mare, complicat, despre care nu stiu si despre care nu m-a intrebat in niciun fel. Procurorul a fost foarte corect, nu m-a intrebat nimic din ceea ce scrieti in presa. M-a intrebat de cei 51.000 de lei", a declarat Ponta, la sediul PSD. 

Acesta a adaugat ca nu stie inca daca procurorul de caz a acceptat solicitarea sa de disjungere a dosarului in care este cercetat. 

Victor Ponta este cercetat de DNA in dosarul "Rovinari-Turceni" pentru savarsirea infractiunilor de fals in inscrisuri sub semnatura privata, complicitate la evaziune fiscala, in forma continuata si spalarea banilor, la data faptelor avocat, iar Dan Sova pentru infractiunile de fals in inscrisuri sub semnatura privata, evaziune fiscala in forma continuata si spalare de bani. 

Pe 3 septembrie, Victor Ponta a cerut procurorilor DNA ca dosarul sau sa fie disjuns din dosarul "Rovinari-Turceni", motivand ca doreste ca situatia sa sa se rezolve mai repede. 

Dosarul are legatura cu incheierea unor contracte de asistenta juridica in cele doua cabinete de avocatura detinute de Ponta si Sova. 

Potrivit DNA, in cazul lui Victor Ponta, prejudiciul produs ca urmare a infractiunii de complicitate la evaziune fiscala se ridica la suma de peste 51.300 lei, iar pentru recuperarea acestei sume a fost pus sechestru pe un apartament al premierului. 

Procurorii sustin ca acest prejudiciu consta in obligatiile fiscale de la care s-a sustras contribuabilul SCA 'Sova si Asociatii', reprezentata de Dan Sova, cu ajutorul lui Victor Ponta, in calitate de reprezentant al Cabinetului Individual de Avocat 'Ponta Victor-Viorel'.