Reducerile de taxe propuse de Guvern nu vor mai intra in vigoare toate de la 1 ianuarie 2016 , asa cum prevedea varianta initiala a Codului Fiscal.

Potrivit lui Liviu Dragnea, presedintele interimar al PSD, TVA va fi redusa la 20% de la 1 ianuarie 2016 si la 19% de la 1 ianuarie 2017. 

"Taxa pe stalp" va fi eliminata de la 1 ianuarie 2017, cu o exceptie, solicitata de ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, si anume in cazul constructiilor speciale din agricultura, pentru care taxa va fi scoasa din 2016. 

S-a convenit ca supraacciza la carburanti sa fie eliminata de la 1 ianuarie 2017, impozitele pe dividende sa fie reduse la 5% din 2017 si s-a cazut de acord asupra mentinerii unui deficit bugetar de sub 2%, a adaugat Dragnea.

La discutii au participat presedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, liderii PNL, Alina Gorghiu si Vasile Blaga, presedintele UNPR, Gabriel Oprea, liderii ALDE, Calin Popescu Tariceanu si Daniel Constantin, presedintele UDMR, Kelemen Hunor, precum si presedintele Camerei Deputatilor, Valeriu Zgonea. 

Liderii s-au intalnit mai intai in cabinetul presedintelui Camerei Deputatilor.