Liviu Dragnea are de trecut însa un hop înainte ca povestea lui să ajungă în fața judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție.

Președintele PSD Liviu Dragnea dorește să i se ridice acest sechestrul asigurator, care îi blochează practic întreaga avere, proprietăți dar și conturi bancare și sume de bani pe care le-a încasat deja sau urmează să le încaseze de la diferiți apropiați sau parteneri de afaceri.

Cu siguranță va contesta acest lucru, a anunțat însuși avocatul său, însă nu va veni personal la Instanța Supremă, dacă acest lucru s-ar întâmpla joi, câtă vreme Liviu Dragnea va fi implict în procedurile de parlamentare de joi. Să nu uităm că se discută moțiunea de cenzură.

Avocatul lui Liviu Dragnea lucrează deja de ore bune la redactarea contestației prin care încearcă să convingă judecătorii de la Înalta Curte de Casație și Justiție, instanță care ar urma să judece dosarul Teldrum, iar Liviu Dragnea va trebuie, prin avocatul său, să convingă că are argumentele necesare.

După ce, miercuri, a părăsit sediul DNA, Liviu Dragnea a declarat că nu este mulțumit de acest sechestru asigurator, avocatul lui Liviu Dragnea a anunțat pe de-o parte că nu se justifică o asemenea măsură asiguratorie câtă vreme Liviu Dragnea refuză toate aceste acuzațiile ce îi sunt aduse: cele de constituire de grup infracționar organizat, abuz în serviciu sau fraudă cu fonduri europene, pe de altă parte le reproșează procurorilor anticorupție că nu au identificat „cu totul” proprietățile mobiliare și imobiliare pe care le deține și care, din punctul de vedere al anchetatorilor, trebuie să fie puse la adăpost câtă vreme în dosar se vorbește despre un prejudiciu uriaș de 127 de milioane de lei și jumătate, prejudiciu ce ar trebui acoperit dacă va apărea o condamnare definitivă.

Liviu Dragnea spune că nu se face vinovat de aceste acuzații, susțininând că este nevinovat, și în consecință vrea ca acest sechestru asigurator să fie ridicat.

Procurorii anticorupție au declanșat o adevărată vânătoare în încercarea de-a afla cât este de fapt averea lui Liviu Dragnea, încercând să afle dacă politicianul deține și alte bunuri, conturi sau acțiuni fie nominale sau la purtător, inclusiv în străinătate. Statul român trebuie să aibă garanții pentru recuperare prejudiciului în cazul unei decizii definitive de condamnare.