Vine dintr-o familie a carei avere o estimeaza la 24-25 de milioane de euro, bani pe care i-a facut din mezeluri si, mai nou, din imobiliare. E cel mai instarit si printre cei mai tineri demnitari ai guvernului Ponta II, impins de PNL in esalonul al doilea al executivului.

Valentin Soneriu preluat afacerea parintilor in 2004, cand avea 23 de ani, imediat dupa ce si-a luat licenta in Statele Unite. Acum are 31, conduce trei companii si un Mercedes S Class, a urcat in primele 200 de pozitii in topul milionarilor din Romania si nu si-a pus problema cat e salariul de demnitar, la stat. "Nu cred ca va imaginati ca am venit pentru bani", spune el. Cu toate acestea, n-ar refuza o casa de la RA-APPS.

Si-a pus in gand sa fie secretar de stat, la Agricultura, in 2008. Intrase in PNL de un an, dar cu ambitii precise. Lui i-au iesit in patru ani, imediat ce liberalii s-au instalat mai confortabil la guvernare. Incalzirea si-a facut-o la Brasov, la Consiliul Judetean. In politica mare a intrat insa pe mana lui Crin Antonescu, direct in ministerul lui Daniel Constantin, cu un vot fara emotii in conducerea de partid. Pe lista finantatorilor PNL apare in 2011 cu o contributie chiar mai mare decat seful sau de partid, dar cot la cot cu actuali ministri: Eugen Nicolaescu, Varujan Vosganian.

Citeste continuarea pe www.gandul.info.