Premierul a precizat totodata ca, in vizita programata pentru saptamana viitoare, in intervalul 21-23 octombrie, se va intalni si cu secretarul de stat pentru Comert, cu secretarul de stat pentru Energie, cu presedintele Bancii Mondiale si cu reprezentanti ai companiilor Motorola, Exxon, Chevron, IBM si Hewlett-Packard, dar si ai altor companii care intentioneaza sa deruleze afaceri in Romania, pentru discutii privind proiecte de investitii in energie, IT, industria de utilaje si tehnologii moderne.

Seful Guvernului a aratat ca nu a solicitat o intrevedere cu presedintele american Barack Obama.

"Nivelul de intalnire este intre sef de stat, presedinte-presedinte. Statele Unite ale Americii nu au prim-ministru, insa de relatia si parteneriatul special cu Romania in mod special vicepresedintele Joe Biden a fost intotodeauna cel care a raspuns in cadrul administratiei americane si asa este si normal", a spus Ponta.

El a mai afirmat ca ministrul roman al Apararii se intalneste, vineri, cu omologul sau american. Din delegatie vor mai face parte ministrii romani ai Energiei, Mediului, de Externe, Educatiei. Ponta a aratat ca din delegatie nu fac parte si oameni de afaceri.

Premierul Victor Ponta a confirmat, joi seara, ca va efectua, saptamana viitoare, o vizita in Statele Unite ale Americii, aratand ca aceasta a fost programata demult, dar a existat o perioada incerta, din cauza crizei politice de la Washington