"Am vazut si pozitia unor partide serioase din Opozitie, care nu isi iau votul inapoi, care au zis ca vor 19%. Eu le-am spus liderilor coalitiei de guvernare ca cel mai bine ar fi sa avem 20%, cum era proiectul initial, pentru ca impreuna cu 9% la alimente media TVA in Romania este undeva spre 17. Dar atunci, PNL a facut, asa, un populism, tipic noului PNL. Au zis: 'domnule, 19, nu 20, sa mai dam noi inca 1%, ca sa votam'. Am zis: 'bun, ok', ne costa populismul asta, dar important este sa avem consens. Deci, eu cred ca un Cod fiscal cu prevederile actuale si in care se mentine cota de TVA la 20% va trece prin Parlament, va fi foarte bun si este sustenabil", a afirmat Victor Ponta, transmite Agerpres.

El a precizat ca nu a discutat cu presedintele Klaus Iohannis despre acest subiect, dar ca vor aborda chestiunea, dar si alte teme ce tin de colaborarea institutionala. 

Intrebat daca seful statului va ridica o problema de sustenabilitate, cu privire la majorarea salariilor pentru medici, asa cum a facut-o in cazul Codului Fiscal, prim-ministrul a afirmat, "in gluma", ca isi doreste ca seful statului sa ridice aceeasi problema de sustenabilitate ca la dublarea alocatiilor pentru copii. 

"I-am spus ca nici nu avem impact bugetar si tot a promulgat-o. Nu. In cazul de fata avem impactul bugetar si avem si sursa bugetara, deci nu vad de ce n-ar promulga, dar eu nu pot sa vorbesc in numele presedintelui. Pot sa imi fac treaba mea, care e obligatorie, si anume de a calcula cati bani ne costa chestia asta, de unde punem banii, dupa care, sigur, Parlamentul voteaza sau nu, e decizia Parlamentului. Presedintele promulga sau respinge o data - pana la urma si la Codul silvic presedintele a cerut reexaminarea. S-a votat, a promulgat. Asa va fi si la Codul fiscal", a mai spus Ponta.