"Plec cu fruntea sus", a spus Tudose.
 
"Îmi dau demisia în seara asta sau mâine dimineaţă. Domnul vicepreşedinte Stănescu preia programul", a anunţat premierul Mihai Tudose, la finalul şedinţei Comitetului Executiv al PSD, care a durat mai bine de cinci ore şi în care i-a fost retras sprijinul politic.

El a spus că partidul a hotărât că este nevoie de un alt Guvern şi că va pleca "cu fruntea sus".

"Poate am şi eu vina mea. Aşa a hotărât partidul, îmi asum, CEx-ul a spus că e loc de mai bine", a declarat Mihai Tudose, care a plecat de la sediul PSD.

Întrebat ce îşi reproşează, el a răspuns: "Îmi reproşez că nu am făcut mai mulţi kilometri de autostradă, că nu am făcut mai multe spitale, dar vedeţi, astăzi am avut un eveniment fericit, o investiţie de 500 de milioane aproape. Plec cu fruntea sus, nu am închis anul prost, nu regret nimic, colegii au apreciat activitatea guvernamentală".

Premierul Mihai Tudose a mai spus că nu va asigura interimatul şi că în acestă seară merge la Guvern pentru a-şi lua lucrurile. El a mai afirmat că urmează să vorbească cu preşedintele Iohannis.

Întrebat dacă a vorbit cu preşedintele Iohannis, el a răspuns: "Nu, acum voi vorbi".

Dragnea: Propunerea de premier va fi discutată marţi într-un nou CExN al PSD

Propunerea pentru funcţia de premier va fi discutată marţi într-un alt CExN al PSD, după cum a decis luni forul de conducere al partidului, a anunţat luni seara preşedintele social-democraţilor, Liviu Dragnea.

"Am decis ca mâine, de la ora 11,00, colegii să revină în CExN, pentru a avea loc o discuţie deschisă, transparentă, şi lungă - dacă e nevoie, pentru a se discuta propuneri pentru funcţia de prim-ministru, în aşa fel încât după această discuţie să avem cât mai puţine motive să ne temem că vom mai ajunge a treia oară în situaţia în care am ajuns astăzi", a declarat Dragnea, într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD.

El a arătat că discuţia de luni a fost una "lungă, serioasă, cu foarte multe lucruri spuse, profundă chiar, în care s-a discutat foarte deschis, nu contondent, dar foarte deschis", iar în final s-a supus la vot propunerea ca primul ministru să demisioneze.

"O hotărâre adoptată cu 60 de voturi pentru, 4 abţineri, 4 voturi împotrivă şi Mihai Tudose care nu a votat. La începutul şedinţei Mihai Tudose a spus că, dacă CExN îi va cere sa demisioneze, o va face, aşa cum a spus atunci când a fost învestit", a precizat liderul PSD.