Anterior anuntului facut de Ciolos, Dan Costescu isi anuntase demisia dupa ce, luni, a declarat, la un post tv, ca transportul cu trenul este un lux.

Pretul mai ridicat al biletelor de tren in comparatie cu pretul biletelor pentru transportul rutier de pasageri este justificat, pentru ca trenul este un lux, iar calatorii platesc mai mult pentru a-l utiliza”, a declarat luni seara ministrul Transporturilor, Dan Costescu.

Propunerile premierului Dacian Ciolos, pe care le va transmite presedintelui Romaniei, Klaus Iohannis sunt: prof. univ. dr. Mircea Dumitru pentru portofoliul de ministru al Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice, Petru Sorin Buse este propus ca ministru al Transporturilor, Maria Ligor este noul ministru delegat pentru Relatiile cu Romanii de Pretutindeni, portofoliul Comunicatiilor si pentru Societatea Informationala va fi preluat interimar de seful Cancelariei primului-ministru, Dragos Tudorache.

Ciolos si-a motivat decizia afirmand ca a dorit sa aduca un nou suflu si un alt ritm.

Sorin Petru Buse, propunerea pentru Transporturi

Petru Sorin Buse s-a nascut in 1960, la Bucuresti. A absolvit, in anul 1985, Facultatea de Tehnologia Constructiilor de Masini din cadrul Politehnica Bucuresti. A lucrat in cadrul companiei Electronica Bucuresti in domeniul proiectarii SDV (scule, dispozitive, verificatoare).

In 1990, s-a mutat in Canada, unde timp de cinci ani a fost director de proiect si director tehnic in industria auto. A lucrat pentru furnizori ai companiilor General Motors, Honda, Chrysler, Suzuki, Mercedes etc.

Intre 1995 si 2008, a ocupat diferite functii in cadrul companiei Toyota. A devenit Director General Toyota Motor Manufacturing Canada, cu responsabilitatea deschiderii operatiunilor industriale in fabrica ''Greenfield'' din Woodstock, Ontario.

A inceput sa lucreze pentru Grupul Renault in 2008, fiind implicat in strategia pentru Rusia. in iulie 2009, a devenit director executiv adjunct al Centrului de Inginerie Renault Technologie Roumanie.

Din decembrie 2010 pana in aprilie 2015, a ocupat functia de director general al Renault Technologie Roumanie, singurul centru complet de inginerie auto din Europa de Est si zona mediteraneana, precum si cel mai mare centru de inginerie Renault din afara Frantei, cu aproximativ 2.100 de ingineri.

Detalii despre ceilalti ministri propusi gasiti pe www.stirileprotv.ro.