Marile agentii internationale avertizeaza, insa ca o victorie a social-democratilor ar putea submina lupta anticoruptie in tara si progresele facute pana acum in acest domeniu.

„Romanii voteaza duminica in alegeri parlamentare in urma carora puterea va fi incredintata, probabil, din nou social-democratilor (PSD), care pledeaza pentru o politica fiscala relaxata, dar care sunt perceputi ca permisivi in privinta coruptiei endemice”, scrie Reuters, preluat de news.ro.

Agentia aminteste ca PSD si-a concentrat campania pe promisiunea de a suplimenta cheltuielile in domeniul social, pentru a creste standardele de viata in tara ce “ramane una dintre cele mai sarace si mai putin modernizate” din UE, la 10 ani de la aderare.

Jurnalistii straini apreciaza ca, spre deosebire de majoritatea europenilor, romanii nu au fost foarte nemultumiti de masurile de austeritate si sunt in continuare eurofili.

“Opinia publica romaneasca este una dintre cele mai proeuropene, din cauza lipsei totale de incredere in institutiile si politicienii din tara”, a explicat profesorul de stiinte politice Sergiu Miscoiu pentru Reuters. “Salvarea vine din strainatate, iar vestul Europei are un standard de organizare si prosperitate pe care romanii nu il pot atinge inca”, a adaugat el.

Mai multe detalii pe www.stirileprotv.ro.