Anuntul a fost facut de procurorul general inainte de inceperea sedintei Consiliului Superior al Magistraturii.

"Modificarile care se vor aduce Codurilor penale nu pot fi discretionare. Ele ar trebui sa fie rezultatul unei viziuni unitare a unui corp de juristi de elita, iar Romania are juristi reputati", a precizat Augustin Lazar, citat de Agerpres.

Si Avocatul Poporului, Victor Ciorbea, a anuntat, vineri, ca a atacat OUG la Curtea Constitutionala.

“Am primit de la procurorul general o scrisoare in care ma roaga sa am in vedere cateva aspecte de neconstitutionalitate. Am avut in vedere si acest document. Am atast documentul la exceptia propriu-zisa. Dupa cum ati putut deduce din ce am mentionat, am decis sa ridic exceptia de neconstitutionalitate. Aceasta va pleca in cateva minute spre Curtea Constitutionala”, a anuntat Victor Ciorbea.

Avocatul Poporului anuntase, miercuri, ca va analiza argumentele presedintelui Klaus Iohannis cu privire la posibilitatea de atacare la CCR a OUG privind modificarea Codurilor penale, afirmand ca o decizie in acest caz va fi luata in cel mai scurt timp.

Pentru a treia seara la rand, vocile romanilor au rasunat din nou ferm, in toata tara, dupa ce joi liderul PSD Liviu Dragnea si premierul Sorin Grindeanu au anuntat ca merg mai departe cu ordonanta de modificare a Codurilor Penale.

Numai in Bucuresti au protestat pasnic aproximativ 80.000 de oameni. Alte zeci de mii de persoane au manifestat in tara. In Piata Victoriei din Capitala, multimea uriasa a cantat in cor imnul Romaniei, iar copiii le-au adus flori jandarmilor. Toata lumea a militat inclusiv pentru o demonstratie fara violenta. 

Evenimentele de la Bucuresti au fost relatate pe larg in presa internationala.

Citeste si:

Presa elvetiana: "Va deveni Romania republica bananiera a Europei?". Dragnea: "Nu vreau sa vorbesc despre acest rahat". AUDIO 

Deutsche Welle critica "anti-democratia inventiva" din tara noastra: "Europa nu trebuie sa lase Romania singura"