Dupa trei ore, cat a durat sedinta parlamanetara pentru validarea Cabinetului condus de Dacian Ciolos, membrii noului Executiv au mers la Palatul Cotroceni, unde la ora 19 a inceput ceremonia de depunere a juramantului.  

Primul a fost premierul Dacian Ciolos. Apoi, rand pe rand, au rostit juramantul si ministrii. Iar la final au fost felicitati de presedintele Klaus Iohannis.  

La nici o ora dupa ce membrii noului Cabinet au depus juramantul la Palatul Cotroceni, ceremoniile s-au mutat la Palatul Victoria. Acolo, premierul Dacian Ciolos a preluat mandatul de la prim-ministrul interimar, Sorin Campeanu. In capul mesei din sala de sedinte a Guvernului, alaturi de Dacian Ciolos, a stat si presedintele Klaus Iohannis.  

Presedintele Iohannis: "Nu cred ca a existat vreodata un guvern asa de independent politic, care sa fi stat la aceasta masa si vreau sa cred ca ste o premiera care ajuta Romania. S-a speculat relatia dvs. cu mine. Nu voi incerca niciodata sa spun Guvernului ce sa faca, nu voi incerca sa impun Guvernului niciodata cum sa faca."

Dacian Ciolos: "Vom face tot ceea ce tine de noi ca sa fim cat mai deschisi si cat mai receptivi si sa dam tot ceea ce e mai bun din noi, pentru a arata celor care au avut si care au incredere in noi ca lucrurile pot sa mearga din bine in mai bine si in Romania."