Luni, 19 decembrie, e ultima zi din mandatul parlamentarilor alesi in 2012.

Klaus Iohannis, presedintele Romaniei: „Voi convoca noul Parlament pentru marti, 20 decembrie, ora 12, iar pentru miercuri, 21 decembrie si joi, 22 decembrie, voi convoca consultari cu partidele.”

Astfel, Biroul permanent al Camerei Deputatilor se reuneste luni pentru o serie de chestiuni organizatorice, cum ar fi sa ia act de demisia liderului PSD Liviu Dragnea din Parlament, dar si pentru a se marca finalul mandatului actualului Legislativ.

Presedintele Camerei Deputatilor, Florin Iordache, a declarat ca sedinta de luni a conducerii Camerei va fi ultima din aceasta legislatura, scopul acesteia fiind "sa lase lucrurile in ordine pentru urmatorul Parlament".

"Pe ordinea de zi mai avem si demisia domnului presedintele Dragnea si alte materiale pe final de mandat", a spus Iordache.

Luni este ultima zi in care Camera Deputatilor mai functioneaza in componenta actuala, marti fiind convocat de presedinte noul Parlament rezultat in urma alegerilor din 11 decembrie.

Presedintele PSD, Liviu Dragnea, a declarat joi ca si-a dat demisia din Camera Deputatilor pentru a nu beneficia de pensia speciala pentru parlamentari si ca a trimis deja documentul prin secretarul general al partidului, Marian Neacsu.

"I-am dat-o domnului secretar general Marian Neacsu (demisia - n.r.) - sa intre in vigoare de luni - atunci cand sigur imi ia posibilitatea sa beneficiez de prevederile acelei legi care instituie niste venituri suplimentare la pensie. Ii anunt pe colegii mei din Parlament ca m-as bucura foarte mult sa nu fiu singur in demersul asta", a spus Dragnea.

Presedintele PSD Buzau, Marcel Ciolacu, a anuntat si el ca luni isi va da demisia din actualul Parlament, pentru a nu beneficia de pensia speciala.

Atat Liviu Dragnea, cat si Marcel Ciolacu au obtinut mandate noi de deputati la alegerile din 11 decembrie.