El a spus ca "deocamdata" nu poate solicita aceasta functie pentru sine.

"O condamnare nedreapta si o lege profund neconstitutionala nu mi-au dat posibilitatea sa solicit aceasta demnitate pentru mine deocamdata", a afirmat Dragnea, dupa consultarile de la Cotroceni.

Dragnea a mai a spus ca, daca va fi desemnata, aceasta va fi premierul Romaniei, iar el va fi ”responsabilul politic”.

Responsabilitatea politica este in primul rand la mine si nu am de gand sa o las”, a subliniat Dragnea, care anterior spusese ca el nu isi poate asuma ”deocamdata” functia de premier, din cauza unei ”condamnari nedrepte” si a unei ”legi neconstitutionale”.

Presedintele PSD a spus ca a trebuit sa tina cont de dorinta de a face o propunere care sa ii dea garantia ca indeplineste cateva conditii: ca e un om care munceste, stie, are determinare, sa aiba incredere toatala in persoana respectiva si sa ii dea posibilitatea ca el sa isi asume in continuare raspunderea pe actiunile guvernamentale.

Liviu Dragnea a mai declarat ca, in cazul in care presedintele Klaus Iohannis va refuza nominalizarea lui Sevil Shhaideh, nu va face o alta propunere de premier. "Eu nu voi mai veni cu o alta propunere. Daca va fi refuzata, ne vedem in alta parte", a spus Dragnea, dupa consultarile de la Palatul Cotroceni.

Cine este Sevil Shhaideh

Sevil Shhaideh s-a nascut la 4 decembrie 1964. A absolvit Facultatea de Planificare Economica si Cibernetica din cadrul Academiei de Stiinte Economice din Bucuresti, in 1987, si un master in Managementul Proiectelor de Afaceri, in cadrul Facultatii de Stiinte Economice a Universitatii ''Ovidius'' (2007).

A urmat o serie de cursuri de perfectionare: expert in administratie publica (USAID, Washington DC, SUA, 1995) si manager ONG (USAID, Washington DC, SUA, 2001), manager de proiect (Oracle University, 2002 si PM Solutions Romania, 2004), auditor (TUV Institution, 2003).

Si-a inceput cariera profesionala ca analist programator in cadrul Trustului pentru Mecanizarea Agriculturii Constanta (1987-1991). A devenit, apoi, manager in Sisteme Informatice in cadrul Directiei de Munca si Protectie Sociala a judetului Constanta (1991-1993) si director de Sisteme Informatice in cadrul Consiliului Judetean Constanta (1993-2007).

A ocupat functia de coordonator responsabil cu elaborarea amendamentelor legislative cu privire la actele normative ce reglementeaza administratia publica locala in cadrul Uniunii Nationale a Consiliilor Judetene din Romania (UNCJR) si pe cea de director general la Directia Generala de Proiecte, in cadrul Consiliului Judetean Constanta (2007-2012).

Este presedinte al Asociatiei Nationale a Informaticienilor din Administratia Publica (ANIAP) din 2000.

A fost secretar de stat in cadrul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in intervalul mai 2012 - mai 2015.

A ocupat portofoliul Ministerului Dezvoltarii Regionale si Administratiei Publice in Guvernul Victor Ponta IV, in perioada 20 mai 2015 - 4 noiembrie 2015, ca urmare a demisiei lui Liviu Dragnea.

Sevil Shhaideh s-a casatorit in 2011, iar presa a scris ca nasi de cununie au fost Liviu Dragnea si seful Consiliului Judetean Constanta, Nicusor Constantinescu. Ulterior, Liviu Dragnea a afirmat insa ca Sevil Shhaideh nu ii este fina, deoarece in religia musulmana nu exista termenul de nas, si ca la casatoria acesteia i-a fost "martor", alaturi de alte persoane.

Detine un apartament in Romania si trei proprietati in Siria

Conform ultimei sale declaratii de avere, Sevil Shhaideh are un apartament de 47 de metri patrati, cumparat in 1994, si mai multe conturi deschise in 2007 si 2011, in suma totala de aproximativ 500.000 de lei.

In declaratia de avere a acesteia este mentionat si un imprumut de 20.000 de euro acordat de catre sotul sau, Akram Shhaideh, lui Bachir Chhide, si ramburat in septembrie 2014.

De asemenea, la sectiunea „datorii” este trecut un credit de 60.000 de lei, contractat in anul 2012 si scadent in 2017. Ea detine in proprietate cu sotul sau trei cladiri in Siria, una in Latakia si doua in Damasc.