Mioara se poate mandri cu o colectie intreaga de cadouri inutile. Iata doua exemple: un glob pamantesc si un suport ce tine cafeaua calda.

"Nu i-am gasit un loc in casa. Nici nu am apucat sa-l scot din cutie. are mai multe intrari pentru usb-uri, dar nu-l pot folosi, trebuie sa ocupe jumatate de birou. Pentru o femeie cele mai placute cadouri sunt hainele, bijuteriile
", spune Mioara Mictariu.

Aproape jumatate dintre femeile din Romania spun ca sunt victimele unor cadouri... neinspirate, arata un sondaj.

30% dintre romanii de peste 50 de ani spun ca au primit daruri de care nu au nevoie. Numarul nemultumitilor creste cu 10% pentru cei care au pana in 30 de ani. Nimeni nu a indraznit sa intrebe copiii.

Ca sa ne scoata din incurcatura si de chinul alegerii unui cadou, unele magazine vand carduri speciale. "Alimentandu-l cu suma respectiva, pot sa-l dea cadou respectivei persoane, iar acesta sa-si cumpere cadoul, sa-l aleaga singur", explica Andrei Burciu, directorul unui magazin de electrocasnice.

Atentie, in acest caz persoana draga va cunoaste pretul darului. Pentru cei care nu sunt sigur de cadourile pe care le aleg, magazinele au inventat bonul fiscal pe care nu scrie pretul. Produsul poate fi schimbat fara sa se stie valoarea lui.

Asa il puteti ceri ca sa-l atasati cadoului respectiv. Psihologii ne indeamna sa fim creativi. "In cazul unui cuplu putem darui ceva care ne va folosi intr-o activitate comuna si atunci sudeaza relatia", spune Jeni Chiriac, psiholog.

Studiul a fost facut de Mednet Research, la inceputul lunii noiembrie, in 200 de companii cu peste 50 de angajati fiecare.