"In Romania, Auchan va prelua activitatile operationale pentru 20 din cele 24 de magazine. Magazinele din Arad, Constanta Nord, Oradea Episcopia Bihorului si Suceava nu vor fi preluate de catre Groupe Auchan. In momentul de fata, Real Romania depune toate eforturile sa gaseasca solutia potrivita pentru fiecare dintre aceste locatii, cat mai repede cu putinta", se arata intr-un comunicat al Real.

Vanzarea trebuie insa intai sa fie aprobata de catre autoritatile de reglementare competente si se asteapta sa fie finalizata in 2013. Pe intreaga perioada a acestui proces, Real anunta ca va continua activitatea, iar magazinele vor functiona cu program normal.

Grupul Auchan a anuntat vineri ca a cumparat de la Metro Group hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro.

Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan vizeaza 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania.

In aceste patru tari, Real a realizat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fara taxe in 2011, si are 20 000 de angajati. Auchan, la randul sau, numara 98 de hipermarketuri si peste 65 000 de colaboratori in aceste patru tari.