La inceputul anului, un grup de sase banci vor acorda fondului de investitii Mid Europa un credit sindicalizat in cuantum de 305 milioane euro pentru achizitia retelei de magazine Profi.

Cele sase banci sunt Banca Transilvania, Erste, Citi, ING Bank, Raiffeisen Bank international si Unicredit.

Acum, BERD isi uneste fortele cu Mid Europa Partners pentru a sustine expansiunea retelei de supermarketuri Profi, printr-o investitie de capital de 25 de milioane de euro.

Profi detine 523 de magazine in peste 272 localitati din Romania si are peste 11.000 de angajati. BERD a mai imprumutat Profi, tot cu 25 de milioane de euro, pentru sprijinirea cresterii companiei prin imbunatatirea competitivitatii.

Cu ajutorul nostru, Profi va deschide sute de magazine noi, atat in localitatile mari, cat si in cele mici din Romania, oferind clientilor posibilitatea de a cumpara produse alimentare la preturi accesibile si ajutand economia locala prin crearea de noi locuri de munca. De aceasta extindere vor beneficia nu doar clientii, ci si producatorii locali, care vor avea mai multe optiuni de a isi vinde produsele”, afirma Matteo Patrone, Director Regional BERD pentru Romania si Bulgaria.

Fondul de investitii Mid Europa, proprietar al operatorului de servicii medicale private Regina Maria, a cumparat anul trecut reteaua de magazine Profi cu 533 de milioane de euro, cea mai mare tranzactie din istoria retailului romanesc.
Valoarea tranzactiei este de aproape 9 ori mai mare comparativ cu suma platita in 2009 de Enterprise Investors din Polonia, care a achizitionat atunci integral compania pentru 66 milioane euro.

Pana in prezent, cele mai semnificative tranzactii de pe piata locala au fost preluarea hipermarketurilor Real de catre Auchan (257 milioane euro), a supermarketurilor Billa de catre Carrefour (95 -100 de milioane de euro) si a retelei Plus de catre Lidl.

Cu prezenta in Londra, Budapesta, Varsovia si Istanbul, Mid Europa Partners a strans si administreaza fonduri de aproximativ 4,3 miliarde euro.

In 2015, Mid Europa Partners a achizitionat operatorul medical privat Regina Maria de la fondatori, respectiv fondul de investitii Advent si Wargha Enayati, in cea mai mare tranzactie din istoria pietei de profil, de 145 milioane euro.