Decizia vine dupa ce Asociatia pentru Certificare Forestiera (The Forest Stewardship Council, FSC) a decis, luna trecuta, sa revoce statutul de probatiune al grupului austriac Schweighofer si sa se dezasocieze de companie.

”Dorim sa oferim spre vanzare produse din lemn care au o sursa de provenienta 100% sigura, permitand clientilor nostri sa faca alegeri durabile. Tot lemnul din gama noastra de produse este auditat in mod responsabil, fiind aprobat de comisii recunoscute si competente, cum ar fi FSC si PEFC”, a declarat Christian Mazauric, CEO Brico Dépôt Romania.

Brico Dépôt este parte a lui Kingfisher plc, grup de retail de home improvement din Europa, cu peste 1100 de magazine in 10 tari din Europa.

Leroy Merlin si Hornbach au anuntat, la randul lor, ca au incheiat colaborarea cu grupul austriac.

Consiliul Asociatiei pentru Certificare Forestiera a precizat ca, daca acuzatiile se confirma, exista pericolul ca produse care nu respecta standardele si politicile FSC sa fie comercializare prin lanturi de aprovizionare, in urma unui statut de probatiune prelungit - o situatie considerata inacceptabila pentru organizatie.

 “FSC va incepe sa construiasca o prezenta permanenta in Romania, pentru a se implica eficient cu membrii sai si partile implicate, pentru a asigura mecanismele potrivite, pentru stabilirea unui forum dedicat de solutii, pentru a identifica solutii pe termen lung la provocarile privind administrarea responsabila a padurilor in tara. In acest sens, se va implica intr-un dialog constructiv cu grupul Schweighofer cu toate partile implicate din tara”, a declarat directorul general al FSC, Kim Carstensen.