Reprezentantii Bricorama si Mr Bricolage nu au comentat informatia.

In martie, grupul britanic Kingfisher a anuntat ca tranzactia de 275 de milioane de euro, vizand preluarea rivalului francez Mr Bricolage, a esuat, transmite Agerpres.

Kingfisher a informat ca acordul convenit in urma cu exact un an cu principalul actionar de la Mr Bricolage, grupul Association Nationale des Promoteurs de Faites Le Vous-Mene (ANPF), prevedea ca britanicii vor prelua actiunile sale cu conditia obtinerii aprobarii organismelor de reglementare.

Documentul prevedea in mod expres ca tranzactia va esua daca aprobarea nu va fi obtinuta pana la 31 martie 2015, desi exista posibilitatea unei prelungiri cu conditia acordului tuturor partilor.

Dar ANPF, care detine 41,9% din actiunile Mr Bricolage, a refuzat orice prelungire.

"In consecinta, tranzactia nu se va realiza. Kingfisher analizeaza toate optiunile aflate la dispozitia sa", se arata in comunicatul publicat atunci. 

In Romania, Kingfisher, cel mai mare lant de magazine de bricolaj din Europa, a preluat reteaua Bricostore de la Group Bresson din Franta. Brico Depot apartine Kingfisher si detine in prezent opt puncte comerciale in Romania - trei in Bucuresti - Pantelimon, Orhideea si Chiajna si cinci in tara, la Ploiesti, Pitesti, Brasov, Arad si Oradea.