Datele au fost publicate, marti, de retailerul de bricolaj Kingfisher si reprezinta rezultatele financiare ale magazinelor Bricostore Romania in ultimele sapte luni ale anului trecut, dupa trecerea celor 15 unitati in proprietatea grupului britanic, noteaza Mediafax.

Kingfisher a redeschis recent unitatile din zonele Pantelimon si Orhideea sub marca Brico Dépôt, ca "depozite", termenul estimat pentru transformarea intregii retele fiind de doi ani. Bricostore Romania a intrat intr-un proces de transformare in Brico Dépôt incepand din iunie 2013, odata cu preluarea de catre Kingfisher. Formatul Brico Dépôt mai este utilizat de grupul britanic in Franta si Spania.

Kingfisher a platit 35 milioane lire sterline (41,5 milioane euro) cash pentru cele 15 magazine achizitionate de la Bricostore Romania, la care se adauga preluarea unor datorii de 35 milioane lire, care au fost stinse imediat. De asemenea, Kingfisher a preluat disponibilitati cash de 7 milioane euro in cadrul aceleiasi tranzactii, astfel ca suma totala platita de compania britanica pentru magazine se ridica la 63 milioane lire (75 milioane euro).

Grupul britanic a anuntat in luna aprilie a anului trecut ca a preluat de la compania franceza de retail Group Bresson, detinuta de familia Bresson, cele 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro in 2012, si ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Kingfisher este cel mai mare retailer european de produse pentru amenajarea locuintelor si al treilea la nivel mondial, potrivit datelor proprii, si numara peste 1.080 de magazine in 9 tari din Europa si in China. Principalele sale branduri sunt B&Q, Castorama, Brico Dépôt si Screwfix.

Grupul britanic mai detine 50% din actiunile retelei Koçtas, alaturi de grupul turc Koç, si 21% din grupul german Hornbach.

Alti retaileri de DiY activi pe piata romaneasca sunt Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Leroy Merlin, Mr. Bricolage, OBI sau Praktiker.

Kingfisher a anuntat marti iesirea din actionariatul grupului german Hornbach, in urma deciziilor strategice din ultima perioada, in speta preluarea magazinelor Bricostore din Romania si intrarea pe piata germana. Familia Hornbach va prelua pentru 195 milioane lire sterline (232 milioane euro) participatia de 21,2% detinuta de Kingfisher la retailerul german de bricolaj, dupa ce cei doi parteneri au intrat pentru prima data in concurenta directa.