Prodplast Imobiliare, firma detinuta indirect de Pogonaru, a semnat contractul de inchiriere cu Carrefour Romania cu o durata de cel putin 15 ani si o valoare a chirei "care a fost negociata pe baza celor mai bune oferte de piata si a chiriilor din zona pentru imobile cu aceeasi destinatie", transmite Mediafax.

Centrul comercial, denumit Veranda Shopping Center, va avea o suprafata de circa 25.000 de metri patrati si urmeaza sa fie dezvoltat pe strada Ziduri Mosi, in zona Pietei Obor, pe fostul amplasament al fabricii de mase plastice Prodplast, care a fost relocata. 

Prodplast Imobiliare a desemnat CBRE Romania pentru inchirierea spatiilor din centrul comercial si a angajat firma Barsine Investitii pentru managementul de proiect si alte servicii conexe in vederea realizarii investitiei.  

De proiectarea centrului comercial se vor ocupa firmele Chapman Taylor Romania si B23T Architecture &Design Services.

Actionarii Prodplast au decis in 2008 divizarea producatorului de mase plastice in doua firme, dintre care una cu activitati imobiliare, care detine terenurile si cladirile din Bucuresti, evaluate 206,3 milioane lei la acel moment.  In afara terenului din zona Obor, Prodplast Imobiliare mai detine un teren in Tunari, judetul Ilfov, de circa 3 hectare. 

Centrul comercial urmeaza sa concureze in zona cu Mega Mall, dezvoltat de fondul sud-african NEPI in apropiere de Arena Nationala, dar si cu ParkLake Plaza, in constructie in cartierul Titan.