Lantul de librarii Diverta, controlat de omul de afaceri Octavian Radu, a acumulat datorii de aproximativ 10 milioane de euro. Aflandu-se in incapacitate de plata, compania a intrat in insolventa la sfarsitul lui mai 2010.

Astfel, retailerul de carte a hotarat sa scada costurile operationale cu aproape 35%, prin renegocierea chiriilor, reducerea costurilor fixe si mutarea headquarter-ului intr-o cladire a companiei si a inchis, totodata, 13 magazine, dar a deschis alte doua unitati noi.

"Masurile luate in 2010, precum si stabilizarea pietei, vor influenta pozitiv evolutia profitului operational in 2011. Diverta a intreprins actiuni in toate sectoarele pentru maximizarea profitabilitatii si pentru 2011 societatea isi propune un profit operational pozitiv", a spus senior partner CITR, Andreea Anghelof.

In prezent, reteaua Diverta are 50 de magazine si intentioneaza sa deschida noi unitati in acest an. Compania este in aceasta perioada tinuta sub observatie de administratorul judiciar, Casa de Insolventa Transilvania, in vederea reorganizarii retelei de carte.

Potrivit CITR, planul de reorganizare al retailerului de carte ar putea fi finalizat la inceputul lunii mai.