Zilnic prins intre dosare si legi, Ilhan, un jurist de 26 ani, are acelasi program la serviciu cu cel al magazinelor. De Pasti si-a dorit un smartphone de ultima generatie, dar nu a avut timp sa stea la coada.

Este doar unul dintre cei aproape 3 milioane de romani care aleg sa renunte la comertul clasic. “Anul trecut s-au inregistrat aproximativ 600 milioane de euro vanzari online. Ne asteptam la o crestere de de 30-35%”, spune Andrei Radu, specialist in comertul online.

Pe langa electronice, in aceasta perioada iepurasul din mediul online vine cu jucarii, articole pentru copii sau haine.

Daca vreti sa evitati aglomeratia si cozile din magazine atunci cu siguranta va veti indrepta spre online. Atentie insa, mai aveti la dispozitie 48 de ore pentru a comanda produsele dorite, in cazul in care vreti sa fiti siguri ca vor ajunge inainte de Pasti.

O noutate din acest sezon sunt cumparaturile de alimente facute tot cu mouse-ul si tastatura. Multe supermarketuri livreaza acum cosul de cumparaturi direct acasa.

Atentie insa, cumparaturile pe internet nu sunt lipsite de pericole. Specialistii ne recomanda sa verificam daca site-ul are toate datele de contact si sa platim la livrare. Orice magazin serios este obligat de lege sa accepte returul produselor in 10 zile fara sa ceara explicatii clientilor.