Aproximativ 100 de lanturi de magazine si alti comercianti din Sectorul 1 vor avea reduceri semnificative la preturile produselor pe care le comercializeaza. Acestia au notificat Primaria Sectorului 1 ca vor reduce preturile la imbracaminte, incaltaminte si alte produse nealimentare cu procente cuprinse intre 20 si 70%, potrivit Mediafax.

Si Primaria Sectorului 2 a anuntat ca a primit notificari pentru soldari de la comerciantii care-si desfasoara activitatea pe raza sectorului si care vor sa faca reduceri de preturi la produsele de sezon.

De asemenea, peste 30 de comercianti din Sectorul 6 au depus cereri la Primarie, notificand reduceri de sezon de la 20 la 70%.

Perioada de soldare este stabilita de lege intre 15 ianuarie si 15 aprilie, pentru produsele de toamna-iarna. In acest interval, comerciantii isi pot stabili o durata maxima de 45 de zile in care pot vinde produse la preturi reduse. Reducerile pot fi aplicate numai produselor nealimentare a caror desfacere are caracter sezonier, cum ar fi confectii, marochinarie, tricotaje, incaltaminte sau articole sportive.

Potrivit Ordonantei de Guvern nr. 99/2000 cu modificarile si completarile ulterioare, vanzarile de soldare pot fi efectuate dupa o notificare prealabila adresata Primariei. Notificarea privind vanzarile de soldare trebuie facuta cu 15 zile inaintea datei de debut a reducerilor.

In formularul de notificare a vanzarilor sunt trecute datele comerciantului, numele persoanei responsabile, perioada de soldare, denumirea si cantitatea existenta a articolelor, precum si lista cu denumirea, numarul si data documentelor emise de furnizorii produselor respective.

Comerciantii care nu respecta dispozitiilor legale privind vanzarile de soldare pot fi amendati cu sume intre 2.000 si 10.000 de lei. De asemenea, cei care vand produse de sezon la pret redus fara sa notifice primaria pot primi amenzi intre 200 si 1.000 de lei.

Citeste si:

Google a facut, probabil, cea mai mare greseala din istoria sa