Noua companie, Ahold Delhaize, devine astfel unul dintre cele mai mari grupuri de retail la nivel mondial, un lider pe segmentul de supermarket si comert online.

“Viitorul companiei Ahold Delhaize este unul stralucitor. Suntem o familie de 22 de marci locale unice si de incredere si vom servi impreuna peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana in Europa si in Statele Unite. Sa facem parte dintr-o companie globala mai mare este o provocare pentru Mega Image Romania (...)”, a declarat Vasileios Stavrou, manager general Mega Image Romania, parte a grupului Ahold Delhaize.

In data de 25 august 2016, compania va publica rezultatele pentru cel de-al doilea trimestru si pentru primul semestru din 2016 pentru Ahold si Delhaize, separat pentru fiecare companie in parte, avand in vedere ca fuziunea a avut loc dupa finalizarea perioadelor de raportare.

Primele rezultate integrate ale noii companii vor fi prezentate in cel de-al treilea trimestru din 2016, in data de 17 noiembrie 2016. Incepand cu cel de-al treilea trimestru din 2016, Ahold Delhaize va raporta peformanta financiara trimestrial pe cinci segmente de business precum Olanda, Belgia, Europa Centrala si de Sud-Est si doua entitati de raportare in Statele Unite. Biroul de suport global va ramane entitate de raportare, inclusiv costurile corporate si cele complementare.

Ahold Delhaize este unul dintre cele mai mari grupuri de retail alimentar din lume, compania incluzand 22 de marci locale puternice care servesc peste 50 de milioane de consumatori in fiecare saptamana, in 11 tari. Aceste marci implica peste 375.000 de asociati in 6.500 de bacanii si magazine de specialitate si includ cele mai importante bacanii din Benelux si Statele Unite.

Cu sediul central in Zaandam, Olanda, compania Ahold Delhaize este listata pe bursele Euronext Amsterdam si Brussels si pe piata din Statele Unite, Ahold Delhaize American Depositary Receipts fiind listate pe piata internationala OTCQX sub simbolul ADRNY.

Fondat in 1995, Mega Image este cel mai mare lanturi de supermarketuri din Romania, dupa numarul de unitati, cu o retea ce cuprinde in prezent 482 magazine in Bucuresti, Constanta, Ploiesti, Brasov, Targoviste si alte orase din tara, sub marcile Mega Image (216), Shop&Go (264) si Gusturi Romanesti (2).