Despre intrarea H&M pe piata romaneasca s-a scris de mai multe ori in presa centrala, iar in acest an s-a vorbit inclusiv de negocieri avansate intre reprezentantii retailerului suedez si Anchor Grup, proprietarul centrelor comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania, spune Mediafax.

Proiectul ParkLake Plaza urmeaza sa fie dezvoltat pe locul fostei baze sportive "Spartac" din Parcul IOR din cartierul Titan din Bucuresti.

Initial, cele doua companii care sunt implicate in constructia proiectului, firma irlandeza Caelum Development si compania portugheza Sonae Sierra, au anuntat ca vor investi peste 500 milioane de euro, din care 60% din fonduri ar putea fi asigurate din credite bancare.

Proiectul prevedea constructia unui centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 110.000 metri patrati si 3.000 de locuri de parcare.

"Dezvoltatorii negociaza obtinerea finantarii, sunt in discutii avansate cu trei banci, dar nu au reusit sa stranga intreaga suma de care au nevoie, respectiv circa 150 de milioane de euro. Sper ca pana la sfarsitul anului sa poata fi rezolvata problema finantarii", a precizat Gheorghe, adaugand ca proiectul a fost modificat urmand sa fie construita o suprafata inchiriabila de doar 80.000 de metri patrati.

In acest context, proiectul ar putea fi gata doar in 2012-2013 sau chiar in 2014.

El a mai aratat ca aproximativ 40% din spatii sunt inchiriate, principalul chirias fiind reteaua de hipermarketuri Cora, dar si altii.

H&M este unul dintre cei mai populari retaileri de imbracaminte din lume, cu afaceri anuale de 10 miliarde de euro.