Grupul Voici La Mode lucreaza in parteneriat cu Marks & Spencer din anul 1960 si opereaza patru magazine in sistem de franciza M&S in Nicosia, Cipru. Grupul intentioneaza sa aduca si alte marci internationale pe piata romaneasca.

Planul nostru de afaceri include preluarea a trei magazine M&S si deschiderea de noi magazine M&S in locatii premium. Ne vom concentra eforturile astfel incat Marks & Spencer sa redevina destinatia preferata pentru achizitia de produse de inalta calitate si valoare in Romania”, a declarat Artemis Antoniadou, CEO al Grupului Voici La Mode.

Decizia a fost luata pe baza analizei strategice realizate in noiembrie 2016 de Marks & Spencer cu privire la activitatea sa internationala, in urma careia a rezultat propunerea ca M&S sa opereze pe mai putine piete cu magazine aflate integral in proprietatea sa si sa se concentreze mai mult pe activitatile derulate prin societati mixte si in regim de franciza.

In urma analizei, grupul britanic a decis  inchiderea celor sase magazine Marks & Spencer din Romania.

Grupul Voici La Mode a convenit sa preia trei magazine Marks & Spencer, aflate in Plaza Romania, Bucuresti Mall si Feeria (Baneasa Shopping City). Aceste magazine vor continua sa functioneze normal in aceasta ultima etapa, care precede finalizarea vanzarii.

Marks & Spencer a mai anuntat ca nu a reusit sa gaseasca o alternativa viabila si pentru celelalte trei magazine aflate in Iasi, Mega Mall Bucuresti si City Park Constanta, prin urmare a luat hotararea de a inchide aceste magazine in toamna.

In ultimii cincizeci de ani am construit o afacere puternica in regim de franciza alaturi de Grupul Voici La Mode in Cipru si ne dorim sa colaboram si pe piata locala pentru a ne servi in continuare clientii din Romania. Niciodata nu este usor sa iei decizii care afecteaza personalul si vrem sa multumim angajatilor nostri din Romania pentru profesionalismul si rabdarea de care au dat dovada pe parcursul intregului proces”, a declarat Jonathan Glenister, Director Retail International Marks & Spencer.

Marks & Spencer comercializeaza imbracaminte si articole pentru casa de inalta calitate si valoare, precum si produse alimentare de calitate deosebita. Infiintat in 1884, Marks & Spencer detine in prezent peste 930 de magazine in Marea Britanie si peste 460 de magazine la nivel international.

Marks & Spencer lucreaza in parteneriat cu Grupul Voici La Mode din anul 1960. In prezent, acesta detine si opereaza 14 magazine retail in Cipru, printre care magazinele Marks & Spencer din Nicosia, marca frantuzeasca de imbracaminte pentru barbati CELIO si marcile Wallis, Dorothy Perkins si Evans ale grupului Arcadia. Voici La Mode detine si opereaza si cinci cafenele/restaurante sub numele Café La Mode.