Pentru ca sezonul de croaziere nu se incheiase, in momentul punerii sub sechestru la bordul iahtului "Steaua Deltei" se aflau si turisti.

Din echipaj faceau parte in jur de 50 de persoane, majoritatea romani. Initial, angajatii, de la ospatari pana la orchestra, au ramas in cabine, asteptand onorariile prevazute in contract.

Cu cateva luni in urma, patronul miliardar al echipei de fotbal Astra Giurgiu le promitea jucatorilor sai o croaziera chiar pe "Steaua Deltei", pana la Viena. Ca rasplata pentru titlu, ar fi primit o calatorie pentru care clientii platesc in jur de 100 de euro pe zi. Niculae spunea, inca de acum un an, ca are afaceri de sute de milioane pe malul Dunarii.

"Steaua Deltei", retinuta de o saptamana de autoritatea portului Nussdorf din Viena, fusese andocata pentru cateva operatiuni de mentenanta. Ulterior, firma care facea reparatiile si alimentarea a cerut portului sa puna sechestru pe ambarcatiune, pana la achitarea unei restante.

Surse din echipaj vorbesc de facturi de 250.000 de euro, ramase dinainte ca Ioan Niculae sa cumpere vasul.

Dupa o saptamana, o parte din romanii de pe Steaua Deltei au debarcat si au sosit in tara cu autocarul. Au ramas la bord capitanul, cativa marinari si masinistii.

Despre plata datoriilor spre portul din Viena, angajatii nu stiu nimic. Cert este ca, momentan, averea omului de afaceri, al carui nume apare in dosarul Romgaz, este sub sechestru. Intre timp, si sotia lui Ioan Niculae, care a deschis proces de divort, ii cere acestuia daune de 10 milioane de euro, pentru esecul mariajului, si inca 2 milioane si jumatate din averea dobandita impreuna.