Magazinul IKEA Pallady va avea o suprafață de 37.000 de metri pătrați și va fi cel mai mare din sud-estul Europei.

Retailerul suedez va investi aproximativ 80 de milioane de euro în clădire, noul magazin urmând să fie deschis până la finalul anului 2018.

Pentru cel de-al doilea magazin din Romania, IKEA va angaja aproximativ 300 de persoane, recrutarea angajaților fiind planificată să înceapă cu aproximativ un an înainte de deschidere.

Primul magazin IKEA din România, amplasat în Băneasa, a fost deschis în urmă cu 10 ani. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte a IKEA Group.

Retailerul a anunțat că, în perioada 2020-2021, intenționează să deschidă magazine și în alte orașe mari din România, între care Timişoara, Braşov şi Cluj-Napoca.

Anul trecut, magazinul IKEA din Romania a atins vânzari în valoare de 514.661.610 lei (fara TVA), în crestere cu 21,2% fata de anul financiar precedent, vânzari record pentru a doua oară de când a intrat pe piața locală.

IKEA a fost fondată în 1943 de suedezul Ingvar Kamprad, care este în prezent unul dintre cei mai bogaţi oameni ai lumii. Majusculele din denumirea IKEA provin din iniţialele numelui fondatorului - Ingvar Kamprad, numelui fermei unde a crescut - Elmtaryd şi numelui satului în care se găsea ferma - Agunnaryd.

În august 2016, IKEA Group deţinea şi opera 340 de magazine în 28 de ţări sau teritorii, sub acord de franciză cu Inter IKEA Systems B.V., în timp ce alte peste 40 de magazine IKEA erau francize deţinute de alte companii decât IKEA Group.

Și retailerul austriac de mobilă și decorațiuni kika a anunțat recent deschiderea celui de-al doilea magazin din România, tot pe Bulevardul Theodor Pallady din București, în locul fostului magazin de bricolaj Obi. Deschiderea oficială este preconizată pentru luna decembrie a acestui an.

Investiție de 14 milioane de euro, noul magazin kika se va întinde pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, incluzând depozitul și parcarea şi va asigura 80 de noi locuri de muncă în România.