Compania IKEA a primit sesizari in legatura cu barierele PATRULL care se pot deschide pe neasteptate si pot permite caderea copiilor pe scari.

Desi au trecut testele pentru standardele in vigoare, in urma unei investigatii realizate de un laborator extern, s-a observat ca sistemul de inchidere al barierelor de siguranta nu functioneaza intotdeauna corect si poate fi riscant pentru copiii mici.

Potrivit rezultatelor acestei investigatii, odata ce bariera a fost deschisa, exista situatii in care mecanismul de fixare nu revine la pozitia corecta de inchidere. Astfel, produsul nu-si mai indeplineste rolul de protectie si poate permite tocmai producerea incidentelor pe care ar trebui sa le previna.

“De fiecare data cand primim un indiciu legat de un posibil risc de siguranta legat de un produs, luam masuri. Nu putem accepta posibilitatea de accidentare in timpul jocului si, ca masura imediata de precautie, retragem barierele de siguranta PATRULL”, a declarat Maria Thörn, Acting Business Area Manager at Children´s IKEA.

Numarul total al barierelor de siguranta si extensiilor PATRULL care s-au vandut in magazinele IKEA din lume este de aproximativ 2.879.500 de bucati. Magazinul IKEA din Bucuresti a vandut 10.073 de bariere de siguranta PATRULL, fara a primi nicio sesizare cu privire la acest produs.

Clientii care au cumparat barierele de siguranta PATRULL sunt invitati, incepand din 23 iunie, la departamentul Relatii Clienti din magazin pentru a returna produsul si pentru a primi inapoi suma integrala. Dovada platii (bonul) nu este necesara.

Retailerul suedez de mobile si decoratiuni IKEA a fost fondat in 1943 de Ingvar Kamprad, iar in august 2015 detinea 375 de magazine in 47 de tari sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize . IKEA a intrat pe piata din Romania in martie 2007, deschizand al 253-lea magazine al grupului.