"Cel putin 50% din restaurantele din Romania nu merg in profit in momentul acesta. Sunt 50.000 de angajati care au probleme. Ganditi-va ca Oltchim are doar 3.000 de oameni", a spus Mohammad Murad, citat de Mediafax.

El afirma ca statul trebuie sa vina in sprijinul mediului privat, iar operatorii au mai multe revendicari foarte clare, pe care le vor adresa urmatorului guvern, pentru a nu se considera campanie electorala.

"Nu as vrea sa facem ceva acum care sa nu fie considerat fair-play. Dar cum se instaleaza noul guvern, ii vom solicita introducerea tichetelor de vacanta si TVA la alimentatie publica redus de la 24% la 9%. Dupa alegeri, daca nu se vor rezolva aceste probleme, vom intra mai intai in greva japoneza pentru o ora. Toate hotelurile membre FPTR nu vor caza pe nimeni timp de o ora, dupa care vor urma alte masuri, daca va fi necesar", a adaugat presedintele federatiei.

El a aratat ca hotelierii au pastrat in ultimii patru ani aceleasi preturi sau chiar le-au scazut, cu toate ca utilitatile si taxele s-au majorat.

"Cresterea de tarife nu este o masura, pentru ca si asa consumul este mic. Noi suntem prinsi la mijloc - pe de o parte statul si taxele, iar de partea cealalta consumatorul, care nu mai are posibilitati", a adaugat Murad.

Presedintele FPTR a mai afirmat ca le-a transmis reprezentantilor Ministerului Dezvoltarii Regionale si Turismului ca daca nu vor fi atenti la acest sector, se vor intalni, poate, peste un an-doi, nu cu hotelierii sau cu patronatele din domeniu, ci cu bancherii, "pentru ca jumatate dintre hoteluri vor ajunge pe mana bancilor".