Noul Kaufland din Capitala este situat in zona Aparatorii Patriei, pe platforma Romprim. Are peste 3.100 mp si 263 de angajati. 

Potrivit unor informatii anterioare transmise de companie, suma medie alocata pentru un hipermarket este de 6 si 9 milioane euro, in functie de oras, valoarea terenului sau suprafata magazinului. 

Saptamana trecuta, Kaufland a inaugurat al treilea hipermarket al retelei din Oradea. De la inceputul anului, retailerul a deschis hipermarketuri in Arad, Targu Mures, Oradea, Targoviste, Bucuresti si Gherla. 

Kaufland Romania a creat pana in prezent peste 12.700 locuri de munca directe, la sediul central din Bucuresti, in magazinele deschise, precum si la centrele logistice situate in Parcul Industrial Ploiesti si Turda. 

Kaufland este cel mai mare retailer din tara dupa valoarea vanzarilor, depasind Metro Cash&Carry, Auchan si Carrefour.

Compania a inregistrat in 2013 o crestere cu peste 20% a profitului net, la 331 milioane lei (75 milioane euro), in timp ce afacerile au urcat cu 13%, la 7,26 miliarde lei (1,64 miliarde euro).

Retailerul a deschis primul magazin in Romania in anul 2005 si este parte a grupului german Lidl & Schwartz, care mai opereaza pe plan local reteaua de discount Lidl.