Magazinul va fi deschis tot în București, pe bulevardul Theodor Pallady din sectorul 3, în locul fostului magazin de bricolaj Obi. Deschiderea oficială este preconizată pentru luna decembrie a acestui an, a mai anunțat kika.

Și IKEA a anunțat deschiderea celui de-al doilea magazin din România tot pe bulevardul Theodor Pallady, inaugurarea urmând să aibă loc anul viitor.

Investiție de 14 milioane de euro, noul magazin kika se va întinde pe o suprafață de 12.000 de metri pătrați, incluzând depozitul și parcarea şi va asigura 80 de noi locuri de muncă în România.

Oferta magazinului cuprinde accesorii pentru locuință, canapele, mobilier pentru living, mobilier media, fotolii cu funcții, pentru fiecare spațiu de locuit dintr-un cămin modern, confortabil și practic.

“Cererea clienților pe piața din România s-a dezvoltat foarte bine în 2017, am putut crește continuu rezultatele din ultimii ani. Datorită acestei evoluții pozitive ne-am decis să continuăm planul de expansiune cu un magazin nou, modern, în sectorul 3 al Capitalei. De asemenea, și alte proiecte sunt în curs de derulare. Lansarea magazinului online a reprezentat un pas important atât pentru depășirea granițelor regionale, cât și pentru accesarea de către publicul cu afinitate pentru cumpărăturile online a celor mai noi trenduri în domeniu”, a declarat Gunnar George, CEO kika-Leiner Group.

kika a deschis primul magazin din România 2008, în parcului „West Park Retail” din Militari. În februarie 2017 a lansat magazinul online pe www.kika.ro, prin care clienții din întreaga țară pot accesa produsele kika. Retailerul anunță că are în pregătire deschiderea mai multor magazine și în alte orașe din România, în viitorul apropiat.

kika România înregistrează anual o cifră de afaceri de peste 15 milioane euro, brandul având rezultate notabile în special pe categoriile de mobilier tapițat și corpuri de iluminat.

Și cel de-al doilea magazin IKEA din București va fi construit în Bulevardul Theodor Pallady, retailerul suedez urmând să investească aproximativ 80 de milioane de euro în noua clădire. Potrivit companiei, noul magazine ar putea fi deschis înainte de finalul anului 2018.