La nivelul trimestrului al treilea, vanzarile grupului britanic in Romania s-au situat la 26 de milioane de lire (32,2 milioane euro), in scadere cu 25,7% fata de acceasi perioada a anului trecut, cand acestea s-au situat la 35 de milioane de lire (41 milioane euro), se arata in raportul publicat marti de Kingfisher si citat de Mediafax.

De asemenea, Kingfisher a consemnat o pierdere de 3 milioane de lire (3,7 milioane euro) in Romania in perioada august-octombrie.

"Pierderea din vanzari include costurile legate de accelerarea procesului de modificare a magazinelor in formatul Brico Depot, actiune anuntata anterior", se arata in raportul Kingfisher.

Primele doua magazine in noul format au fost inaugurate in martie, iar grupul a anuntat atunci ca va accelera procesul pentru celelalte 13 magazine.

In luna aprilie a anului trecut, Kingfisher a anuntat achizitia de la compania franceza de retail Group Bresson a celor 15 magazine Bricostore din Romania, cu vanzari de 131 milioane de euro in 2012. Grupul a informat, de asemenea, ca ia in calcul posibilitatea cresterii afacerii pe termen lung la circa 50 de magazine.

Tranzactia a fost finalizata in trimestrul al doilea al anului fiscal 2013/2014, astfel ca raportul financiar pentru primele noua luni din acest an nu include date pentru comparatie aferente perioadei similare a anului trecut.

La nivelul grupului, vanzarile au scazut cu 0,6% in primele noua luni ale acestui an fiscal prin comparatie cu acelasi interval din 2013/2014, la 8,58 miliarde de lire (10,6 miliarde de euro). Si profitul companiei britanice a inregistrat un declin in perioada februarie-octombrie, de 4,7%, la 615 milioane de lire (762,6 milioane euro).

La 1 noiembrie, grupul britanic detinea 15 magazine in Romania, cu 1.167 de angajati.

Grupul britanic concureaza pe piata romaneasca cu retaileri precum Ambient, bauMax, Dedeman, Hornbach, Mr. Bricolage, OBI, Praktiker si Leroy Merlin.

(Sumele in euro au fost calculate la cursul mediu de 1,24 euro/1 lira sterlina pentru anul fiscal 2014/2015 si de 1,17 euro/1 lira sterlina, utilizat in raportul Kingfisher)