Mall-ul a fost preluat de o firma detinuta de omul de afaceri Costica Tudosa, din Suceva, potrivit Mediafax.

In raportul financiar al dezvoltatorului imobiliar se arata ca mall-ul, cu o suprafata de 10.800 de metri patrati, a fost vandut in luna iulie pentru 800 de euro, in timp ce centrele comerciale din Piatra Neamt si Buzau sunt in continuare de vanzare. Cele trei centre comerciale s-au confruntat cu dificultati in ultimii ani, iar cel din Suceava a ramas fara niciun chirias inainte de a fi vandut.

GTC mai detine un centru comercial sub brandul Galleria, la Arad, iar portofoliul de retail era evaluat la finele lunii septembrie la 35,1 milioane de euro, in stagnare fata de trimestrul anterior. Gradul mediu de ocupare al centrelor este de 88%, iar chiria medie este de 4,4 euro/mp/luna.

Totodata, dezvoltatorul israelian este proprietarul complexului de birouri City Gate din Piata Presei din Bucuresti. Complexul, cu o suprafata de 48.000 de metri patrati, era evaluat la sfarsitul primelor noua luni la 159 de milioane de euro, nivel similar cu cel de la finele lunii iunie. Cele doua cladiri de birouri care formeaza complexul sunt ocupate in proportie de 96%, iar chiria medie este de 21,5 euro/mp/luna.

GTC a avut venituri de 23, 4 milioane euro in primele noua luni in Romania si Bulgaria, fata de 21 milioane euro in aceeasi perioada a anului trecut.

Costurile totale inregistrate de companie in cele doua tari au crescut de la 12,8 milioane euro la 13,8 milioane euro, astfel rezultand un profit brut de 9,6 milioane euro, fata de 8,2 milioane euro in primele noua luni din 2012.

GTC a anuntat in luna mai ca nu mai poate construi mall-ul Galleria Bucuresti, dupa ce autoritatile au clasificat terenul ca zona verde, destinata altor scopuri. Compania a inregistrat o pierdere de 15,1 milioane euro in urma acestei decizii, reprezentand doua treimi din valoarea terenului. Terenul se afla in zona Petricani, intr-o arie aflata pe traseul proiectului de racordare la autostrada Bucuresti-Ploiesti. GTC estimeaza ca ar putea recupera 7 milioane euro in urma exproprierii.
GTC mai detine in Bucuresti doua complexuri rezidentiale, Rose Garden si Felicity.

GTC s-a asociat cu omul de afaceri George Copos pentru a dezvolta un complex de birouri, langa Piata Presei in Bucuresti, insa inceperea constructiei a fost intaziata din cauza lipsei finantarii.

Compania este activa in Polonia, Romania, Ungaria, Croatia, Serbia, Bulgaria, Slovacia, Cehia, Rusia si Ucraina, unde detine active de 1,7 miliarde de euro.