Anul trecut, McDonald's opera 73 de restaurante in Rusia, peste estimarile companiei americane. Din restaurantele nou deschise, 65 sunt detine de McDonald's, a declarat Khamzat Khasbulatov, in cadrul unei conferinte de presa.

Obiectivul pentru 2017 nu inseamna ca firma incetineste ritmul expansiunii, a dat asigurari seful diviziei McDonald's din Rusia. Acesta a adaugat: "Situatia nu s-a imbunatatit, nici nu s-a inrautatit. 50 nu este un numar mic, doar vom acorda mai multa libertate partenerilor nostri".

In prezent, McDonalds are trei francize in Rusia, care opereaza 92 de restaurante din totalul de 609.

Khasbulatov a anuntat ca firma vrea ca, pana la sfarsitul lui 2018, cota furnizorilor locali ai McDonalds sa ajunga la aproape 100%, de la 85% in prezent.

La fel ca si alti operatori de restaurante fast-food, McDonald's a decis sa adopte sistemul de franciza si a propus cumparatorilor un acord de franciza pe o durata de 20 de ani, cu posibilitatea unei prelungiri pentru inca 10 ani.

In Romania, McDonald's este lider al pietei restaurantelor, cu 68 de localuri in 21 de orase. Pana in prezent, McDonald's a investit peste 800 de milioane de lei in Romania, are 4.000 de angajati si primeste zilnic peste 190.000 de clienti.