Sase sortimente de legume proaspete si gustoase de sezon - rosii, vinete, ardei gras alb, ardei kapia rosu, castraveti cornison si salata verde, cultivate sustenabil, vor ajunge in toate magazinele Mega Image din tara, direct de la producatorii locali. 

"Prin acest program, aducem mai aproape de consumatorii nostri gusturile autentice romanesti, printr-un parteneriat echitabil cu producatorii locali care cultiva legume cu iscusinta si grija, asa cum se facea odinioara. Programul 'Gusturi romanesti de la gospodari' va asigura legume proaspete direct din gradina fermierilor in toate magazinele Mega Image, iar brandul Gusturi romanesti reprezinta in continuare garantia calitatii si sigurantei. Implicarea noastra in acest parteneriat este fara precedent in Romania: echipele noastre sunt alaturi de agricultori din momentul pregatirii culturii, in timpul cultivarii si pana in etapa de cules. In acest fel, ne indeplinim obiectivul de a oferi consumatorilor produse gustoase direct de la producatori", arata Vasilis Stavrou, director general Mega Image.

"Un obiectiv al programului 'Gusturi romanesti de la gospodari' a fost acela de a sustine comunitatile locale. Astfel, am inclus in cadrul programului 55 de producatori ce au fost selectati dupa mai multe criterii: zona de provenienta sa fie recunoscuta pentru calitatea solului, experienta de peste trei ani in cultivare, analize pentru teren si pentru apa, proximitatea terenului fata de depozitul Mega Image, la maximum 150 de km pentru asigurarea prospetimii. In acest mod putem asigura in magazinele noastre legumele proaspete si gustoase, la cea mai buna calitate", a explicat Mircea Moga, director comercial Mega Image. 

"Am lansat acest proiect pornind de la dorinta de a readuce gustul adevarat al legumelor pe masa clientilor si ne-am dat seama ca este nevoie de un proiect mult mai amplu decat o simpla colaborare cu producatorii locali. De aceea am ales un sortiment restrans de legume, pentru care ne-am implicat de la selectia soiurilor, pana la testarea produselor in laborator inainte de a ajunge pe rafturi, pentru a ne asigura ca gustul este autentic, iar produsul final respecta cele mai inalte standarde de calitate si siguranta alimentara", a completat Adrian Nicolaescu, director marketing Mega Image. 

Mega Image este cel mai mare lant de supermarketuri din Romania si face parte din Delhaize Group, retailer international infiintat in 1867 in Belgia.