"Metro Group a vandut partile sociale detinute in cadrul Real Hyper Magazine SRL, care opereaza patru magazine in Romania, companiei Terazone Enterprises Limited. Tranzactia a fost finalizata vineri, 20 ianuarie 2017, moment in care noul proprietar a devenit detinatorul legal al acestor parti sociale", a declarat Adina Timplaru, Head of Communications Metro Romania, citata de Mediafax.ro.

Prin tranzactia derulata vineri, Metro a vandut si ultimele patru magazine Real pe care le mai detinea in Romania.

Retailerul francez Auchan, a anuntat, in decembrie 2012, ca a cumparat operatiunile Real din mai multe tari europene, printre care si Romania. De pe piata romaneasca a preluat doar 20 de magazine Real, unitatile din Arad, Constanta, Oradea si Suceava ramanad in portofoliul Metro.

Grupul Auchan a cumparat de la Metro Group, in 2012, hipermarketurile Real din Europa Centrala si de Est, printre care si pe cele din Romania, pentru 1,1 miliarde de euro.

Auchan a platit 257 milioane euro pentru achizitia celor 20 de hipermarketuri Real din Romania, inclusiv a spatiilor in care functioneaza o parte din magazine si galeriile comerciale atasate, reiese dintr-un raport al companiei franceze. Aceasta a fost cea mai mare tranzactie de retail din Romania la vremea respectiva.

Grupul a finalizat in prima parte a anului 2014 remodelarea celor 20 de hipermarketuri Real cumparate de la grupul german Metro in 2012, care a triplat practic reteaua retailerului in Romania, fiind prezent cu 33 de magazine in 18 orase.

Dupa integrarea acestor hipermarketuri, Auchan Romania a incheiat anul 2013 cu afaceri de 4,6 miliarde lei, fara taxe, de peste doua ori mai mari comparativ cu 2012.

Vanzarea hipermarketurilor Real Europa de Est catre Grupul Auchan a vizat 91 de hipermarketuri Real in Polonia, Rusia, Romania si Ucraina, precum si 13 galerii comerciale in Rusia si Romania.

In aceste patru tari, Real a realizat o cifra de afaceri de peste 2,6 miliarde de euro fara taxe in 2011, si are 20 000 de angajati. Auchan, la randul sau, numara 98 de hipermarketuri si peste 65.000 de colaboratori in aceste patru tari.

Real si Auchan au intrat pe piata din Romania in acelasi an, in 2006.