Suma a fost platita in numerar din resursele proprii ale companiei.

“In data de 4 noiembrie 2016, NEPI, prin intermediul subsidiarei sale NE Property Cooperatief UA, a incheiat un acord pentru achizitia actiunilor emise si a drepturilor actionarilor in Granit Polus Laniste de la Lobularia Ventures Limited si rambursarea imprumuturilor datorate de Laniste. Laniste detine un centru comercial cu o suprafata inchiriabila de 62.100 metri patrati, situat in Zagreb, Croatia, deschis in noiembrie 2010, cunoscut sub denumirea de Arena Centar, cat si terenurile adiacente proprietatii in suprafata totala de aproximativ 4,4 ha”, potrivit documentului citat.

Conform documentului, Arena Centar este cel mai mare centru comercial din orasul Zagreb si beneficiaza de o locatie langa arena nationala (cel mai mare centru acoperit din Croatia, destinat evenimentelor sportive si culturale), pe autostrada principala care leaga orasul de Coasta Adriatica.

Zona s-a dezvoltat semnificativ in ultimii ani, odata cu deschiderea mai multor centre comerciale si aparitia unor noi proiecte de dezvoltare rezidentiala, fiind bine conectat atat cu centrul cat si cu restul zonelor principale ale orasului. Arena Centar are o arie de captare ce include toata zona metropolitana a orasului Zagreb, cu o populatie de aproximativ 1,4 milioane de locuitori intr-o raza de 45 de minute de condus. In orasul Zagreb sunt sase centre comerciale moderne cu o suprafata inchiriabila totala de peste 315.000 metri patrati si mai multe galerii si centre comerciale mici de aproximativ 100.000 metri patrati”, mentioneaza sursa citata.

Centrul Arena Centar este inchiriat in proportie de 94,5%.

Conform informatiilor de pe site-ul companiei, NEPI este inregistrata pe Insula Man, in Marea Britanie, si mai detine in Bucuresti Mega Mall, Promenada Mall, Iris Titan Shopping Center, Floreasca Business Park, The Lakeview. De asemenea, mai are mall-uri si in alte orase din tara si strainatate, precum si spatii de birouri.