Preluarea magazinelor Real de catre grupul Auchan se face doar cu respectarea unor conditii impuse de Consiliul Concurentei. Lantul francez a obtinut acordul pentru preluarea celor 20 de magazine Real pe care si le doreste,
cu o serie de conditii insa. In Targu Mures si Craiova, nu au voie sa creasca pretul alimentelor de baza cu mai mult de 5 % in primii trei ani. Tot aici francezii nu pot construi magazine noi in urmatorii cinci ani.

Prin aceasta decizie, Consiliul Concurentei vrea sa evite ca retailer-ul francez sa aiba control asupra preturilor.

"Am facut o analiza si am vazut ca in aceste zone ar urma sa aiba 40% din piata, un prag periculos. Nu am vrut sa existe riscul ca detinand monopolul sa poata creste preturile", a declarat Bogdan Chiritoiu, presedintele Consiliului Concurentei.

Consiliul Concurentei a impus si o serie de sanctiuni. Francezii ar putea fi amendati cu pana la 10 % din cifra de afaceri anuala daca nu respecta aceste angajamente.

Dana Ciriperu, redactor-sef adjunct Ziarul Financiar: "Din cifra de afaceri, estimata la 1 miliard de euro, ar trebui sa plateasca 100 de milioane, in conditiile in care profitul lor nu depaseste 20-30 milioane de euro".

Prin cumpararea celor 20 de magazine Real, retailer-ul francez va ajunge la 31 de hypermarketuri.