Dintre aceste 20 de noi magazine Profi, 13 functioneaza in format Loco, patru in format Standard si trei in format City.

Profi este reteaua de retail modern cu cea mai mare extindere geografica din Romania, cu 488 de magazine in 248 de localitati si aproape 11.000 de angajati.

Mid Europa Partners, firma de private equity concentrata pe Europa Centrala si de Sud-Est, a anuntat pe 23 noiembrie ca a semnat un acord pentru achizitionarea a 100% din actiunile Profi Rom Food, cel mai mare lant de supermarketuri din Romania, de la Polish Enterprise Fund VI.

Valoarea actiunilor vandute este de 533 milioane de euro, aceasta fiind cea mai mare tranzactie realizata vreodata de un fond de private equity in Romania si cea mai mare tranzactie in domeniul retailului din istorie, potrivit companiei.

Profi opereaza doua formate de magazin in zonele urbane, Standard si City, si a dezvoltat recent Loco, un format de succes pentru zonele rurale ale tarii. Pe ansamblu, opereaza aproape 500 de magazine si va inregistra vanzari de circa 800 milioane euro in 2016.