In acest context, compania sustine ca silvicultura responsabila face parte, de multi ani, din principiile de baza ale propriei afaceri.

"Tinem ca furnizorii si partenerii nostri de afaceri sa respecte principiile unei silviculturi responsabile. Colaboram strans cu furnizorii nostri pentru a dovedi provenienta lemnului si pentru a impiedica existenta in sortimentul nostru a produselor din lemn din surse incerte sau ilegale. Din acest motiv am fost permanent in dialog strans cu Schweighofer si FSC (Forest Stewardship Council). Am urmarit atent procesul de re-certificare a Schweighofer si am decis sa incetam colaborarea cu aceasta companie pe segmentul lemnului pentru constructii si a lemnului rindeluit", declara Mugurel-Horia Rusu, director general Hornbach Romania.

Astfel, colaborarea dintre Hornbach si Holzindustrie Schweighofer va inceta incepand cu luna ianuarie a anului viitor, iar pentru gama de lemn pentru constructii si lemn rindeluit a fost ales, deja, un furnizor nou.

"Hornbach si-a asumat voluntar, inca din 1996, responsabilitatea fata de WWF si Greenpeace de a nu importa lemn necertificat din regiuni tropicale. Compania se implica pentru a indrepta atentia clientilor asupra lemnului certificat cu sigiliul de calitate al Forest Stewardship CouncilŽ (FSCŽ). Pentru Hornbach, lemnul provenit din regiuni din afara Uniunii Europene trebuie sa detina obligatoriu la achizitie certificarea FSC. Pentru lemnul care provine din Uniunea Europeana se aplica legislatia europeana. Compania accepta in acest caz si alte dovezi cu privire la provenienta necontestabila si legala a produselor din paduri administrate exclusiv in mod sustenabil", se arata in comumicatul citat.

Hornbach este o companie multinationala, de familie, care a inregistrat in exercitiul financiar 2015 - 2016 (data bilantului 29 februarie 2016) o cifra de afaceri neta de peste 3,755 miliarde de euro, in crestere cu peste 5%, comparativ cu perioada anterioara.

Fondata in anul 1877, Hornbach este singura companie din domeniul constructiilor si gradinaritului care se poate mandri cu o istorie de 5 generatii. In acest moment, concernul detine 154 de magazine mixte de materiale de constructii si gradinarit, in noua tari din Europa (Germania, Austria, Olanda, Luxemburg, Elvetia, Cehia, Slovacia, Suedia si Romania), dintre care 6 in Romania (Bucuresti Berceni, Bucuresti Militari, Bucuresti Balotesti, Brasov, Timisoara si Sibiu).  Compania are, in acest moment, mai mult de 17.000 de angajati.