Grupul maltez nu a dezvaluit date financiare precum cifra de afaceri sau profitul generat de fraciza din Romania in 2016, ci doar cateva date privind vanzarile in volum si investitiile.

Investitiile s-au ridicat la peste 20 miloane de lei, iar bugetul alocat dezvoltarii retelei McCafé a fost de 7,5 milioane de lei, cu 25 de cafenele la finalul anului. Cele 68 de restaurante din Romania au fost vizitate de peste 70 de milioane de clienti, iar cei peste 4.000 de angajati au servit 61 de milioane de burgeri si 3 milioane de cafele doar la McDonald’s”, a declarat directorul general al Premier Restaurants Romania, Daniel Boaje, citat intr-un comunicat remis presei.

Din 2016, grupul american McDonald’s, care opera direct reteaua de restaurante din Romania, a cedat franciza pentru piata locala maltezilor de la Premier Capital pentru 60 milioane euro, in conditiile in care considera ca piata romaneasca nu este suficient de mare pentru a opera direct.

Inainte de a ceda afacerea maltezilor, McDonald’s a cumparat aproape toate restaurantele francizate, cu exceptia unui fast-food McDonald’s din Galati.

In prezent, reteaua McDonald’s din Romania cuprinde 68 de restaurante in 21 de orase. Pe langa piata din Romania, Premier Capital detine franciza McDonald’s pentru Malta, Grecia si cele trei tari baltice.