Ei stiu ca unii producatori internationali, pentru care lucreaza, prefera sa foloseasca materii prime diferite de cele pentru statele vestice. Procesul tehnologic este acelasi, insa, aspectul final poate fi mascat dupa cum veti vedea in acest reportaj.

In hipermarketurile francezilor poti vedea ca pe produsele alimentare sunt trecute clase de calitate, de la A la E, in functie de valoarea nutritionala. Cele cu indicativ A pe eticheta contin carne provenita din animale necrescute accelerat, nestimulate artificial, adica cele care nu au fost hranite cu tot soiul de tarate cu hormoni de crestere.

Caserolele cu cotlet de porc sau cele cu pulpe de pui costa cu unul sau chiar doi euro mai mult fata de urmatoarea clasa, B, in timp ce la clasa C gasim marfa care provine in general din afara Frantei, produse mai grase si de la animale crescute accelerat.

Si mai exista o precizare importanta - daca produsul a fost sau nu congelat anterior vanzarii. Klaus Winkler spune ca diferenta e uriasa intre un animal crescut in ritm natural si altul crescut accelerat.

Cititi continuarea pe www.stirileprotv.ro.