De cand au aparut magazine care aduc marfa din vestul Europei, romanii pot vedea diferentele, nu doar la analize, ci si acasa, in masina de spalat.

Cand vine vorba de produse alimentare, producatorii si importatorii pot invoca existenta unui dublu standard la produse, in functie de adaptarea retetelor la gustul si preferintele consumatorilor dintr-o tara sau alta. Ce justificare pot gasi acestia in cazul detergentilor, parfumurilor si al produselor de infrumusetare, daca intre ele exista diferente mari de calitate?

Campania Stirlor ProTV a ajuns intr-un laborator din Ilfov specializat in teste, analize fizico-chimice si analize microbiologice la marfurile care se produc si se vand pe piata din Romania.

Laboratorul realizeaza circa 80.000 de testari pe an, iar una dintre ele vizeaza doua pungi de detergent automat pentru rufe, una cumparata dintr-un supermarket din Israel si alta din Romania. Provin de la acelasi producator, un gigant la nivel mondial, dar cel mai probabil continutul a fost obtinut in fabrici diferite din Europa, mai ales ca firma mama are linii de productie si in tara noastra.

Directorul laboratorului spune ca cel mai bun indicator pentru calitatea detergentilor este concentratia de substante active. La analiza celor doua probe a reiesit o diferenta semnificativa, in sensul ca produsul de la noi ar avea putere de spalare mai mica.

Citeste continuarea pe www.stirileprotv.ro.