"Tranzactia a fost la limita, Auchan ajungea in unele orase la cote de piata un pic sub 40%. Acesta este motivul pentru care am aprobat tranzactia, dar in doua doua orase le-am impus anumite conditii. In exemplul acesta, am avut de ales. Puteam sa zicem: da, Auchan poti sa cumperi magazinele Real, dar fara cele din Targu Mures si Craiova sau sa le vinzi in sase luni sau un an sau varianta de mijloc mai putin obisnuita, mai inovativa, de a impune masuri comportamentale", a declarat Bogdan Chiritoiu.

Astfel, pentru Craiova si Targu Mures, Auchan si-a luat angajamentul de a nu deschide sau achizitiona noi magazine pe o perioada de cinci ani de la data autorizarii concentrarii si de a nu majora preturile cu mai mult de 5% fata de media altor magazine din retea pentru trei ani.  Altfel, Consiliul poate interzice achizitia in anumite localitati.

Tranzactia Auchan-Real a fost finalizata pe 12 septembrie, ca urmare a unui acord semnat in 30 noiembrie 2012 intre grupul Auchan si Metro Group si a validarii primite din partea CC, la sfarsitul lunii iulie. 

Auchan Romania a cumparat 20 de hipermarketuri Real, iar in noua sa dimensiune, compania ajunge la 31 de magazine deschise si alte doua in constructie, o suprafata neta de vanzare de 252.000 metri patrati, peste 10.000 de angajati, 3 platforme logistice, 70 milioane de clienti anual si o cifra de afaceri comuna de peste 4,5 miliarde de lei, fara taxe.